tirsdag 24. februar 2009

Sjekking på blekksprutvis


Blekkspruten er det mest fascinerende dyret jeg vet av. Jeg kunne holdt et langt foredrag om denne forunderlige skapningen, men i dag vil jeg holde meg til temaet sjekking på blekksprutvis.

Blekksprutdamer er ganske humørsyke av seg, så når blekksprutmennene skal på frierføtter må de trå varsomt. Det er ikke nok med at hun er amper, hun kan også være småsulten og bokstavelig talt få lyst til spise ham opp.
Som det utspekulerte mannebeine blekkspruthannen er, så nærmer han seg hunnen ubemerkelig. Når han er så nærme at han kan ta på henne, tar han den ene armen sin og begynner å stryke henne varsomt, varsomt. Han er på vakt og klar for å rømme når som helst. Hvis hun ikke viser tegn til aggresjon, tar han frem den andre armen sin og begynner å stryke henne med den også. Og når hun til slutt blir koset med av alle de 8 armene i het omfavnelse, er hun så rolig at han lurer seg på.

Det er en veldig fordel for dyrene at de er mestre i kamuflasje, for det er ganske flaut med alle sugemerkene etter en slik elskov.

1 kommentar:

  1. Æ E GLA Æ ITJ E BLÆKKSPRUT Æ :o)
    men dæm enu skjønn da !

    SvarSlett