mandag 13. april 2009

Hjelpen

.

I dag vil jeg fortelle om noe som rørte hjertet mitt for lenge siden, og som fremdeles rører meg. For mer enn 20 år siden så jeg en reportasje eller et TV-program på NRK. Det handlet om en dame fra USA som drev en institusjon for sterkt fysisk og psykisk utviklingshemmede barn. Disse barna var helt avhengig av 24-timers tilsyn og omsorg.
.
Men dessverre slet denne institusjonen med økonomiske problemer, og eneste utvei så ut til å være å legge ned hele stedet. Men som en siste utvei tok damen kontakt med et ungdomsfengsel, og spurte om de kunne hjelpe henne. Kanskje noen av de innsatte kunne sone straffen sin ved å hjelpe henne med barna.
.
Det viste seg at noen av de ungdomskriminelle ønsket å sone på denne måten. Hun fikk da et knippe av ungdommer som sonet straffer for alt fra innbrudd til mordforsøk.
.
Disse ungdommene ble til en enorm hjelp på institusjonen, og det ble selvsagt sterke bånd mellom barna og ungdommene. Den ene av ungdommene fortalte med tårer i øynene at i dag hadde barnet hans klart å spise en bit mat nesten på egen hånd. En annen gledet seg over at hans barn kjente igjen ham, og smilte når han så ham. Jeg har fremdeles et bilde i hodet av en av ungdommene som holder barnet sitt i armene – en stor ungdom med skumle tatoveringer på overarmene sammen med et lite barn med tynne, bleke armer.
.
Etter programmet satt jeg med tanken:

Hvem var det som hjalp hvem?
.
YYY
.

1 kommentar:

  1. For en nydelig historie, og for en nydelig blogg! Jeg blir iallefall enda litt gladere av å lese den. Takk for link! Klem fra Turid

    SvarSlett