onsdag 27. juni 2012

Badet – et utrygt sted for forfengeligheten


Det er på badet man skal stelle med sin skjønnhet, men det er også her at forfengeligheten er i størst fare.

Den første historien i dag har jeg hentet fra min kjære. Han var den gangen en single kar, og klar for årets julebord. Med julebordforventninger i kroppen skulle han gjøre seg litt ekstra fin og trimme hårtustene med trimmemaskinen. Som vanlig startet han i fint driv med bakhodet. Deretter fortsatte han med håret på fremsiden. Det var da han oppdaget at han hadde glemt å sette på trimmer-delen på barbermaskinen sin. Bakhodet var med andre ord totalt snauet for hår. Det ble bråstopp på barbermaskinen i et desperat håp om at det hele var en slags ”misforståelse”. Men skaden var gjort. Hans julebordfrisyre det året ble av typen skinhead. Ikke moro for min kjære, men vi kan vel bare tenke oss hvor mye fliring det ble på julebordet.

Den andre historien stammer fra mitt eget baderom med min svoger som hovedperson. Huden hans var tørr og han trengte noe fuktighetskrem. Selvhjelpen som han er fant han selv frem til noe fin krem i min baderomshylle, og smurte inn ansiktet sitt. Ikke før hadde han smurt seg godt inn før det begynte å svi i øynene, og det prikket i huden og den ble både varm og rød.  Dette skjedde fort! Han heiv seg over vannkrana og skylte av det han var kar om. …han hadde smurt inn ansiktet sitt med celulitte-krem…

Den tredje historien utspant seg på badet til min mor. Vi døtrene hadde vært hjemme hos vår mor til jul, men nå var vi reist tilbake hver til vårt. En av oss hadde glemt igjen noe skum på baderommet, og dette skummet skulle testes. Min mor fordelte produktet jevnt i håret sitt. Takk og pris tar hun en rask kikk på etiketten etter påføringen. Forskrekket leser hun at dette er hårfjerningsskum. Raskere enn Lucky Luke får hun hodet under vann og skylt ut skjønnhetsmidlet.

Så folkens, dere er herved advart - vær forsiktig når dere går inn på badet!

1 kommentar: