onsdag 1. juli 2009

Den hyggelige regningen

Det finnes en regning som jeg betaler med glede. Jeg betaler den gjerne før tiden også. For jeg synes jeg får så utrolig mye igjen for disse kronene. Regningen jeg snakker om er den som vi alle mottar fra tid til annen, og som heter kommunale avgifter.
.
Jeg synes nemlig det er helt fantastisk at det hver eneste uke mens jeg enda ligger i min dypeste skjønnhetssøvn, kommer folk kjørende forbi huset mitt og tar med seg søpla mi. Hver eneste uke! Jeg kan bare plassere søpla rett utenfor huset mitt, og så er det noen som tar seg av den. Jeg har til og med fått fine søppeldunker slik at jeg enkelt kan sortere avfallet mitt. Alt er lagt til rette for meg. Det er lagt til rette slik at det skal bli enkles mulig. For meg! Og nå nylig har jeg fått en dunk til å legge glass & metall i - noe som også forenkler tingene. Nå slipper jeg at glass & metall hoper seg opp innendørs inntil et vist frustrerende bristepunkt.
.
Jeg synes også det er helt fantastisk at det er lagt rør rett inn i huset mitt slik at jeg kan få vann akkurat når det passer meg. Og ikke hvilket som helst vann, heller. For dette vannet er renset før det har fått lov til å komme til meg. Det er nemlig noen som ønsker at jeg skal få best mulig vann slik at jeg kan holde meg både ren, vakker og frisk. Tenk, for en luksus!
.
Jeg synes det er helt fantastisk at det er lagt noen andre rør rett inn i huset mitt også. Rør som passer på at overskuddsvann blir fraktet ut. Og kanskje det beste av alt, når jeg har vært på det glade hjørnet så kan jeg bare trykke på en knapp og så forsvinner hele dritten i en foss av vann og forsvinner. Uten at jeg trenger å bekymre meg mer om det. For jeg vet at den kommer til et renseanlegg. Et renseanlegg som ikke tillater at sjøen og dermed sommerbadevannet mitt blir tilsmusset. For en service!
.
Jeg synes det er helt fantastisk at det med jevne mellomrom kommer noen for å feie pipen min. Det er noen som passer på at jeg har et trygt hus å bo i. Noen som ønsker at jeg bekymringsløst kan fyre opp i ovnen om vinteren.
.
Tenk, så mange det er som passer på mitt ve og vel! Tusen takk til dere alle!
.
.
Neste gang skal jeg fortelle om telefonregningen. (He-he-he)
.
YYY
.

2 kommentarer:

 1. Hei igjen Siv !
  Det er like fornøyelig å lese hva du skriver
  hver gang ;0)))
  Ha en god helg ........

  SvarSlett
 2. Tusen takk! Det er så hyggelig med kommentarer!
  God helg til deg også. :-)

  SvarSlett