søndag 5. juli 2009

En indianerhistorie om en frosk

Jeg leser for tiden en herlig bok om en medisinmann som heter Bear Heart. I denne boken gjenforteller han blant annet en gammel indianerhistorie om en frosk. Denne frosken var så uheldig at den falt ned i en smørkjerne. Uansett hvor mye den hoppet for å komme seg ut av fløten, så var det for høyt opp til kanten til at den klarte det. Men den ga ikke opp. Den hoppet og hoppet. Men mens den hoppet så fungerte svømmeføttene på samme måte som en kjernestav, og fløten ble til slutt til stivt smør. Og da, vet dere, DA kunne frosken stå på smøret, og hoppe ut i friheten.
.
Boken sier videre at poenget til historien er at det ofte er mulig å vende en negativ situasjon til en positiv. Se etter den positive motpolen, oppfordrer den.
.
For meg sier historien også at den positive motpolen kan være noe som ikke er helt innlysende, men at det i stedet kan være en kjempekult aha-opplevelse.
… og jeg må innrømme at jeg har mye å lære her. :-)
.
YYY
.

3 kommentarer:

 1. Lærdom gjør klok !
  Nok en koslig fortelling fra Siv ;0)))

  SvarSlett
 2. For ein kjekk blogg du har. Mange ting det er bra du minner oss på. Har ofte blitt lei når den kommunale rekninga kjem. Men måten du skriv på får meg til å bli litt meir takknemleg.
  Ha ein nydeleg sommar!

  SvarSlett
 3. Takk for fine tilbakemeldinger.
  God og fargerik sommer ønskes dere. :-)

  SvarSlett