mandag 1. november 2010

"Et stygt juletre, takk!"

Min mor en fascinerende person. Hun er kanskje ikke den du legger merke til med det første, for hun gjør ikke så mye utav seg. Men når du blir kjent med henne så skjønner du at hun har integritet og sitt eget særpreg.
.
En ting min mor synes er veldig fælt det er å hive ut juletreet etter jula hvis treet fremdeles er vakkert. En jul bestemte hun seg derfor for å IKKE kjøpe noe vakkert juletre, men derimot et veldig stygt ett. Da hun kom på torget til juletreselgeren sa hun derfor: "Jeg skal ha det styggeste juletreet du har."
Jeg vet ikke hva selgeren tenkte, men han plukket frem det styggeste treet han hadde. Det manglet en side, var glissent med greiner og hadde ikke symetri.
"DET skal jeg ha!", sier min mor begeistret, "Hva skal du ha for det?"
Juletreselgeren slo selvsagt av på prisen, og sa: "Dette skal du få for kr 150."
.
Det juletreselgeren ikke viste var at denne hyggelige damen som har så vondt av å hive vakre jultrær også er helt rå til å prute. Så juletreselgeren var absolutt ikke forberedt da min mor sa: "Nei, dette treet er så stygt at det får du ikke mer enn 80 kroner for."
.
Og slik ble det.
.
Min mor dro fra torget glad og lett til sinns, og juletreselgeren sto forundret tilbake men dog glad for å ha solgt det styggeste treet han hadde.
.

2 kommentarer: